Plaatsen van een nagelbeugel
20,00
30 minuten

Teennagels kunnen soms zo bol groeien dat ze gaan leiden tot vervelende klachten zoals pijn en ingroeien in uw huid. Met een simpele nagelbeugel van ijzerdraad of kunststof kunnen bolle teennagels weer mooi vlak en pijnvrij worden gemaakt. Vooral bij mensen met diabetes en reuma bestaat de kans dat ingroeiende nagels tot nare complicaties leiden, zoals ernstige infecties. Om dit tegen te gaan kunnen wij een nagelbeugel plaatsen.

Oorzaken

Ingegroeide nagels kunnen na verloop van tijd ontstaan door slecht passende schoenen of schoenen die de tenen te weinig ruimte geven. De nagels worden in het nagelbed gedrukt of groeien door zijwaartse druk uit de nagelwal. Vaak is het de nagel van de grote teen die de het meest te lijden heeft. Ook het verkeerd knippen van de nagels is een veelvoorkomende oorzaak van ingroeien in de huid. Als een nagel al pijnlijk in de nagelwal drukt wordt de nagelhoek vaak schuin afgeknipt. Dat verlicht weliswaar de pijn maar maakt het probleem alleen maar erger, omdat de nagel dan dieper in de nagelwal kan groeien. Knip uw nagels dus recht af en laat de hoeken zo veel mogelijk intact. De nagelhoeken mogen niet ergens 'onzichtbaar' eindigen in de nagelwal; beter is het als de hoeken iets uitsteken. Uw nagels kunnen vreemde vormen hebben waardoor ze lastig te knippen zijn, vraagt u ons dan om advies over de beste manier van knippen.

Prijs vanaf: €20,00

Likdoorn verwijderen
20,00
30 minuten

Likdoorns, ook wel eksterogen genoemd, zijn pijnlijke eeltplekken (eeltpitten) onder de voet of op of tussen de tenen. Een likdoorn ontstaat door toegenomen eeltvorming op een plek waar de huid blootstaat aan druk. De aangroeiende eeltlaag boort zich (soms puntvormig) in het vlees en dit veroorzaakt pijn.De medische term voor een likdoorn is clavus.

Hoe onstaan likdoorns?
De belangrijkste oorzaken zijn slecht passend schoeisel (te smal, hoge hakken). Daarnaast kunnen standafwijkingen van de tenen (hamerteen, hallux valgus) of botuitgroeisels (exostosen) likdoorns veroorzaken. Bij een hamerteen of naar binnen gedraaide teen (hallux valgus) kan ook een pijnlijke eeltknobbel ontstaan over het uitstekende gewricht, dit wordt een bunion genoemd.

Wegnemen van de druk
De belangrijkste maatregel om een likdoorn te voorkomen is zorgen dat er geen druk meer op komt. Dat betekent: schoenen dragen die ruim genoeg zijn. Hoge hakken en puntschoenen zijn geen goed idee bij likdoorns.

De behandeling
Afhankelijk van het type likdoorn zullen we deze in de meeste gevallen wegsnijden en boren. Bij hardnekkige likdoorns zullen we een pakking aanleggen, u zult dan een aantal keren terug moeten komen. Dit klinkt misschien wat eng, maar in de praktijk valt dat reuze mee. De behandeling is meestal pijnloos, en u zult gelijk verlichting ondervinden. De meeste klanten gaan opgelucht de deur uit.

Prijs vanaf: €20,-

Eenvoudige ortheses maken
15,00
15 minuten

Niet iedereen heeft perfect gevormde voeten en mooie rechte tenen. Scheve tenen, hamertenen, klauwtenen, knobbels en zwellingen en likdoorns komen vaak voor. Met een teenstukje (orthese) van siliconen kunnen onze Pedicures heel veel problemen verhelpen of verlichten. Eelt en een likdoorn kan worden verwijdert maar omdat de oorzaak ( het drukpunt) niet verdwijnt, komt het telkens terug. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eelt vorming vermindert. Of gestopt kan worden.
Bij klachten zullen we altijd eerst de achterliggende oorzaak of aandoening willen weten. De pijn- en drukplek wordt onderzocht. Ook wordt er gekeken naar de bewegelijkheid van de voet en tenen. Onze medische pedicures kijken ook naar uw schoenen, werk en sport, om te kijken waar het probleem vandaan komt. Als de gewrichten niet beweeglijk genoeg meer zijn voor een corrigerende orthese ( deze corrigerende orthese wordt altijd door een podotherapeut vervaardigd) , dan kan een druk verdelende orthese de druk en wrijving verminderen. Een druk verdelende orthese zal blijvend gedragen moeten worden. Deze worden door onze medisch pedicures wel vervaardigd.

Ortheses kunnen ook een beschermende functie hebben, voor bijvoorbeeld ontstekingen, pijnlijke knobbels of likdoorns. Een likdoorn of eksteroog ontstaat meestal op huidplekjes die onder druk staan of tegen elkaar aan schuren. Tussen tenen die tegen elkaar schuren of over elkaar heen liggen (ruitertenen) kunnen zich zachte likdoorns vormen.

Veel problemen aan voeten en tenen kunnen voorkomen worden door goede schoenen te kopen. Tenen moeten in schoenen vrij kunnen bewegen, ook in de hoogte. Smalle, krappe schoenen kunnen het gewricht van de grote teen zodanig beknellen dat er op den duur een pijnlijke ontsteking en zwelling ontstaat, met soms een kromgroeiende teen als gevolg. Schoenen met hoge hakken belasten de tenen en de voorvoet in hoge mate, loop er daarom nooit te lang mee. Bij voorkeur zouden de hakken niet hoger zouden moeten zijn dan drie centimeter.

Ortheses worden van siliconen(rubber) gemaakt. Een orthese wordt direct op de teen gevormd, hierdoor is een perfecte pasvorm gewaarborgd.Ortheses nemen niet veel extra ruimte in, maar de schoen moet wel ruim genoeg zijn om de tenen met orthese erin te laten passen.

U kunt de orthese reinigen met een zacht sopje en laten drogen op een handdoek. de orthese moet voor het slapen gaan afgedaan worden het beste is om het dan in een bakje met talkpoeder te bewaren..

In het begin zal de orthese niet altijd erg comfortabel zitten, geef uw voeten de tijd om even te wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag. Normaal gesproken moet u na één tot twee weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken! U kunt dit binnen één week constateren. Probeer de orthese eventueel eens in andere schoenen. Blijven er problemen, neem dan even contact met ons op. ’s Nachts hoeft u de orthese niet te dragen. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte voor is. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen (nooit trekken!).

Prijs vanaf: €15,-

Voet onderbeen massage
30,00
30 minuten

Massage is zo oud als de mensheid. Intuïtief wrijven wij over een pijnlijke plek of over een gespannen lichaamsdeel. Een goede massage is heerlijk ontspannend voor lichaam en geest en stimuleert bovendien de stofwisseling. Massage houdt ons lichaam in goede conditie en kan blessures voorkomen. Een voet- en onderbeenmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam.

Prijs: €30,-

Antimycose behandeling Hallux
25,00
30 minuten

Deze behandeling valt onder de behandeling van de nagelreparatie. Met begeleiding van een speciale gel die goed op de huid werkt en en een begeleidende antimycosespray wordt de schimmel gedood en is de nagel na meerdere behandelingen weer gezond. Deze behandeling is alleen effectief in combinatie met de schimmelspray.

Prijs vanaf: €25,00

Volledige behandeling
35,00
45 minuten
 • Desinfecteren van de voeten voor optimale hygiëne.
 • Op de juiste manier knippen en verzorgen van de nagels.
 • Verwijderen van overtollig eelt.
 • Behandeling van nagelproblemen: verdikte nagels, ingegroeide nagels.
 • Behandeling van huidproblemen: eelt, likdoorns kloven.
 • Afwerken door het polijsten van de nagels en eeltlocaties.
 • Een behandeling duurt maximaal 45 minuten.

Prijs: €35,00

gellaquer
27,50
30 minuten
 • desinfecteren van de voeten voor optimale hygiëne
 • op de juiste manier knippen en verzorgen van de nagels.
 • aflakken met gelaquer van de nagels in een kleur naar keuze.

Prijs: €27,50

Nagelreparatie
25,-
30 minuten

De nagelreparatie (nagelprothese) is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nageltechniek kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en loopt perfect oven in de natuurlijke nagel. Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat groeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroei veroorzaakt. Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie goed verzorgde teennagel heeft.

Waarvoor kan een nagelreparatie dienen?

 • Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
 • Correctie van vervormde nagels
 • Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels
 • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
 • Versterking van zwakken agels
 • Het opvullen van missende nagelhoeken
 • Het verfraaien van mycose (schimmel) nagels
 • Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bijvoorbeeld een blauwe nagel)

Prijs vanaf: €25,00

Fungicheck
35,00
30 minuten

Gezien het feit dat een schimmel nogal eens verward word met andere nagelaandoeningen bieden wij de zogenaamdeHFL FungiCheck aan. Op basis van het resultaat van deze test kunnen we samen met u een behandelplan opstellen.

Prijs: €35,-

Behandeling met de cryopen
22,50
30 minuten

U kunt de wrat ook bij ons in het Medisch voetcentrum laten behandelen met de cryopen. Hierbij verwijderen we eventueel eerst het eelt dat over de wrat is heengegroeid. Daarna gaan we met de pen de wrat bevriezen. Het voordeel van deze pen is dat er onder hoge druk vloeibaar N2O in een dunne straal op de wrat aangebracht wordt. Omdat dit met een dunne straal gaat zijn we in staat alleen de wrat te behandelen en niet het omliggende weefsel. De pijnsensatie bij deze behandeling is nihil. Zo gauw als men een prikkeling voelt stoppen we met bevriezen. Wel wordt er per behandeling afhankelijk van de grootte van de wrat 3 a 4 maal dezelfde wrat bevroren. Niet iedere wrat is met 1 behandeling direct verdwenen. Afhankelijk van de grootte en diepte van de wrat zijn meerdere behandelingen nodig. Ook zeer geschikt voor kinderen.

Prijs: €22,50

Chemische pakking
17,50
30 minuten

Bij een chemische pakking word de huid rondom de likdoorn of wrat ter bescherming afgeplakt met pleisters, op de wrat word een viltring met uitsparing geplakt. Het gaatje van de viltring wordt gevuld met salicylzalf (60%). Deze zalf werkt in op de hoornlaag van de huid. De wrat verweekt. Na 4 dagen verwijdert de pedicure de weke wrat. Ook voor deze behandeling geld dat afhankelijk van de grootte en diepte van de wrat meerdere behandeling nodig kunnen zijn. Deze behandeling is niet geschikt voor de risicovoet.

Prijs vanaf: €17,50

Intake pactbehandeling
60,00
45 minuten

Een pact behandeling bestaat uit twee stappen. Eerst wordt een lichtgevoelige gel op de nagels aangebracht waarna de nagels onder de pactlamp worden geplaatst. De geactiveerde zuurstof die hierbij vrijkomt doodt de schimmel onder de nagels en het nagelbed waardoor de kalknagel verdwijnt. Tijdens het intakegesprek zullen we dmv een fungicheck vaststellen of we daadwerkelijk te maken hebben met een schimmel. Verder zullen we de kosten voor een behandeling met u doornemen, en de behandeling die thuis nodig is bespreken. De intake is geheel vrijblijvend.